- kilka kawałków fileta z indyka rozbitych na kotlety
- garść orzechów włoskich
- garść rodzynek
- 1/2 czerwnonej papryki
- oregano, pieprz, przyprawa do kurczaka
- jajko
- mąka
- bułka tarta
Rodzynki sparzyć, paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać posiekane orzechy, posypać oregano, popierzyć i wymieszać. Filety oprószyć przyprawą do drobiu, na każdy kotlet nałożyć farsz i złożyć w kopertę. Panierować w mące, jajku i bułce tartej, usmażyć na rumiano.
Smacznego :)
I ostatnia propozycja na orzechowy tydzień, tym razem pyszne kotleciki z bakaliowo-paprykowym nadzieniem. Robiłam je już kilkakrotnie i lubię do nich wracać. Podaję z ryżem i buraczkami konserwowanymi.
Filet z indyka faszerowany
4 komentarze:
Mniam, Alexandro, ale kusisz! :) Wygląda przepysznie! :)
jak się składa w kopertę?
rogi rozbitego kotleta składamy do środka tak aby się spotkały - no generalnie tak jak wygląda lewa strona koperty :)
Pozdrawiam!
dziękuje :)
Prześlij komentarz