- ok. 400 g piersi kurczakowych
- 50 - 100 g sera żółtego
- 1/2 strąka papryki czerwonej
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- natka pietruszki
- majonez
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła
Pieczarki i cebulę pokroić i usmażyć na maśle - doprawiając pod koniec
smażenia solą i pieprzem. Paprykę i ser pokroić w kostkę. Natkę
posiekać.
Mięso podzielic na mniejsze kawałki, tak aby można było je rozbić na
formy kwadraty czy koła , który wejdzie do dołka muffinkowego i będzie
wystawał ponad niego. Staramy się rozbijać cieniutko brzegi, a środek
mięsa zostawiamy nieco grubszy. Doprawiamy mięso pieprzem i solą. Wkładamy do foremek, a w powstały
mięsny dołek wkładamy: pieczarki, kawałki sera i papryki, posypując
natką pietruszki (ja pietruszkę pominęłam, dałam tylko na górę jako
ozdoba).
Wystające kawałki mięsa zakładamy na siebie, tak aby zakryć nadzienie.
Wierzch posmarować majonezem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz