- Prosta w wykonaniu i smaczna przekąska na bezmięsny obiad lub kolację
- 6 jajek
- 1/2 papryki
- 1 cebula
- 1 pomidor
- ząbek czosnku
- 3/4 szkl. mrożonego groszku (ew. z puszki)
- 3 mniejsze ugotowane i ostudzone ziemniaki
- 75 ml mleka
- sól, pieprz, curry, papryka, gałka muszkatołowa, troszkę oliwy, natka
Fritatta z warzywami
(wg miesięcznika "Moje gotowanie")
Na 3-4 porcje:
Ziemniaki pokroić w plasterki, paprykę w paski, pomidor w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. Oliwę rozgrzać, zeszklić cebulę, dodać paprykę, smażyć kilka minut. Dodać ziemnikai, czosnek , groszek i natkę, wymieszać, przesmażyć. Przyprawić solą. Prtzełożyć do natłuszczonej formy.
Mleko i jajka roztrzepać ze szczyptą papryki, gałki muszk., curry, przyprawić solą i pieprzem - polać warzywa. Piec ok 25 min. w temp 180 st aż masa się zetnie i lekko zrumieni. Podawać z oliwkami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz