Kategorie

2007-12-09

Kotlet drobiowy w musztardowej panierce

    Kotlet drobiowy w musztardowej panierce

  • 4 kotlety z piersi kurczaka

  • 4 łyżki musztardy miodowej

  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej

  • 1/3 szklanki tartej bułki

  • sól, pieprz

  • olej


  • Sposób przyrządzenia:
    Filet umyć, osuszyć, rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Każdy kotlet nasmarować obficie musztardą i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.

    Smacznego :)


1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Zrobiłam je wczoraj na obiad. I: mi smakowały, chociaż szczerze mówiąc wolę zwykłą jajkowo-bułkową panierkę. Za to mój mąż był zachwycony! A jego podniebienie niełatwo zadowolić ;) Tak więc wielki plus dla kotlecików! :)