- Kotlet drobiowy w musztardowej panierce
- 4 kotlety z piersi kurczaka
- 4 łyżki musztardy miodowej
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/3 szklanki tartej bułki
- sól, pieprz
- olej
Sposób przyrządzenia:
Filet umyć, osuszyć, rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Każdy kotlet nasmarować obficie musztardą i panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
Smacznego :)
1 komentarz:
Zrobiłam je wczoraj na obiad. I: mi smakowały, chociaż szczerze mówiąc wolę zwykłą jajkowo-bułkową panierkę. Za to mój mąż był zachwycony! A jego podniebienie niełatwo zadowolić ;) Tak więc wielki plus dla kotlecików! :)
Prześlij komentarz