Kategorie

2008-01-06

Udka kurczaka mocno cytrynowe i ziołowe też

    Udka kurczaka mocno cytrynowe i ziołowe też

  • 2 udka kurczaka

  • 1 cytryna

  • 1 łyżka oliwy, 1 łyżka masła

  • 1/2 łyżeczki rozmarynu, 1/2 łyżeczki tymianku, sól, pieprz

  • 3 ząbki czosnku


  • Kurczaka umyć. Przygotować marynatę: w rondelku rozpuścić masło z oliwą, dodać zioła, drobno posiekany czosnek i sok z 1/2 cytryny - gotować ok 1/2 min.
    Gdy marynata trochę przestygnie posmarować nią dokładnie udka i odstawić na ok 1h.
    Udka ułożyć w naczyniu, upchać pomiędzy nie plasterki cytryny i wstawić do piekarnika 200st i piec do ślicznego zrumienienia ok 1h.

    Smacznego :)


Brak komentarzy: