- kotlety schabowe lekko tylko rozbite
- starta marchew
- pieczarki
- cebula
- majonez
Rozgrzewamy piekarnik do 180. Cebulę z pieczarkami podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety posypujemy solą i pieprzem, kładziemy na nie podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew,a na tym wszystkim rozsmarowujemy majonez i to też grubo. Wkładamy do piekarnika w odkrytym naczyniu zaroodpornym i pieczemy aż do zbrązowienia skóki majonezowej ok 30-40 minut.
Smacznego :)
Schab marchwiowo-pieczarkowy
(wg przepisu Anny H)
2 komentarze:
hihi, robiłam to w zeszłym tygodniu :) i też zamieściłam na blogu :) http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2008/01/Kotlet-pysznie-otulony.html
prawda, że jest pyszny ? :)
A Ty go jeszcze tak ładnie nazwałaś :)
Pozdrawiam!
Prześlij komentarz