- Ciekawe połączenie smaków - lekko pikantne mięso z delikatną nutą słodyczy
- 4 filety z kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- płaska łyżeczka piepprzu
- płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki soli
- oliwa
- szklanka tłustego mleka
- 4 łyżki płynnego miodu
Mięso natrzeć przyprawami i odstawić na 10 min. w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzać oliwę wraz z ząbkami czosnku, gdy się zrumienią odrzucamy je a na patelnię dajemy filety i samżymy rumieniąc z obu stron. Zmniejszamy ogień, zalewamy kurczaka mlekiem wymieszanym z miodem, naczynie przykrywamy i dusimy ok 20-25 min. Podajemy z ryżem i sezonową łagodną surówką.
Smacznego :)
Piersi kurczaka w miodowym sosie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz