Kategorie

2007-09-09

Fasolka szparagowa w pomidorach

    Szybkie i - dla lubiących fasolkę - baaardzo dobre

    Fasolka szparagowa w pomidorach
    (wg przepisu Bea73)

  • 1/2 kg fasolki szparagowej

  • 1 cebula

  • 3 lyzki oliwy z oliwek

  • 1/2 kg dobrze dojrzalych pomidorow

  • 3 zabki czosnku

  • 1 lyzeczka posiekanej natki pietruszki

  • sol, pieprz


  • Fasolke umyc, osuszyc, uciac konce, ewentualnie przeciac na pol.
    Posiekana cebulke przesmazyc na oliwie, nastepnie wrzucic fasolke
    i dusic z cebulka ok. 10 min. Dorzucic pokrojone w kostke pomidory,
    zmiazdzony czosnek i przyprawy. Przykryc i dogotowac (30-45 min).

    Smacznego :)


Brak komentarzy: