Kategorie

2007-09-30

Leczo

    To węgierskie danie doskonałe na jesienny obiadek

    Leczo

  • 4-5 świeżych papryk (ok 1kg)

  • 5 dużych dojrzałych pomidorów

  • 2 duże cebule

  • chuda kiełbasa (3 małe sztuki)

  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra


  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki i wrzucić do garnka do duszenia. Kiedy już się rozpadną, dodać pokrojoną w plastry paprykę i zeszklone paski cebuli. Wrzucić kostkę rosołową do smaku i dusić aż papryka będzie miękka. Wtedy dołożyć pokrojoną w paseczki i podsmażoną kiełbaskę. Wszystko doprawić na ostro według uznania i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

    Smacznego :)


Brak komentarzy: