- Krupnik
- kość mięsna schabowa
- 4 ziemniaki
- kawałek selera
- marchew, pietruszka
- cebula
- kasza jęczmienna 100g
- 0,5 szklanki mleka
- ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
Ugotować mięsny wywar wraz z cebulą, całą marchewką, kawałkiem selera, pietruszką, liściem laurowym, zielem angielskim. Gdy wszystko będzie miękkie wyjąć kość, a do zupy dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i kaszę oraz wlać mleko. Gotować do miękkości kaszy i ziemniaków. Z kości odzielić mięso i dodać do zupy. Marchewkę pokroić w kosteczkę.
Smacznego :)
2 komentarze:
Och, piękne to wszystko i pyszne zapewne. Ale ja tam mięsko nie papu;] Może jeszcze coś słodkiego wrzucisz na drugi blożek jako że masz stałą czytelniczkę:) Pozdrawiam ciepło, bo zima, że ho ho.
Bardzo mi miło, że mam stałą czytelniczkę :)))
obiecuję, że jeszcze dziś się coś pojawi nowego w słodkościach :)
Prześlij komentarz