- łosoś
Marynata: - 2 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki majeranku roztarego w dłoniach
- 1/2 łyżki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte
Składniki marynaty wymieszać razem, dzwonka łososia opłukać pod wodą i marynować co najmniej 30 min obtoczywszy go dokładnie w marynacie z każdej strony.
Rybę grillujemy do zrumienienia. Ja z braku możliwości robię to na patelni grillowej, sprawdza się znakomicie.
Podawać z frytkami, pieczonymi kartofelkami lub bagietką i koniecznie - z surówką.
Smacznego :)
Smaczna i aromatyczna rybka na piątkowy obiadek i nie tylko :)
Łosoś z grilla
(wg przepisu Malej_Mi)
Na 2-3 porcje:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz