- 450-500g mięsa mielonego
- duża cebula
- bułka tarta
- 1/2 szkl mleka
- jajko
- 5-6 dużych pieczarek
- sól, pieprz, majeranek, olej do smażenia
Na oliwie podsmażyć cebulę, gdy się zeszkli dodać drobno posiekane pieczarki, zasmażać aż wyparuje większość wody. 2 łyżki tartej byłki zalać gorącym mlekiem. Gdy napęcznieje dodać pieczarki z cebulą, mięso, jajko i przyprawy. Formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Wstawić na ok 30 min. do lodówki. Smażyć na gorącym tłuszczu do złotego zrumienienia.
Smacznego :)
Pieczarki nadają orgyginalny smak tym kotlecikom. Polecam w zestawie z pure ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami.
Kotlety mielone z pieczarkami
1 komentarz:
wlasnie sie nimi zajadalismy... pyszne sa! pozdrawiam :-)
Prześlij komentarz