Kategorie

2008-08-19

Kotlety mielone z pieczarkami


    Pieczarki nadają orgyginalny smak tym kotlecikom. Polecam w zestawie z pure ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami.

    Kotlety mielone z pieczarkami

  • 450-500g mięsa mielonego
  • duża cebula
  • bułka tarta
  • 1/2 szkl mleka
  • jajko
  • 5-6 dużych pieczarek
  • sól, pieprz, majeranek, olej do smażenia

    Na oliwie podsmażyć cebulę, gdy się zeszkli dodać drobno posiekane pieczarki, zasmażać aż wyparuje większość wody. 2 łyżki tartej byłki zalać gorącym mlekiem. Gdy napęcznieje dodać pieczarki z cebulą, mięso, jajko i przyprawy. Formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Wstawić na ok 30 min. do lodówki. Smażyć na gorącym tłuszczu do złotego zrumienienia.

    Smacznego :)


1 komentarz:

cudawianki pisze...

wlasnie sie nimi zajadalismy... pyszne sa! pozdrawiam :-)