- kostka sera białego (250g)
- kostka margaryny (200g)
- 25-30 dag mąki
Ser rozgnieść albo przepuścić przez maszynkę zagnieść z margaryną i mąką na gładkie ciasto. Gdyby było lepkie dosypać trochę więcej mąki, ale nie za dużo.
Farsz do pasztecików zrobić według własnego uznania.
Ciasto rozwałkować, ułożyć na nim wałeczek z farszu i zwinąć ciasto by powstał rulonik, pokroić ukośnie na kawałki. Posmarować roztrzepanym jakiem i upiec na rumiano (20-30 min. w 180 st).
Smacznego :)
Bardzo łatwe ciasto, przypominające po upieczeniu francuskie. Podawać z barszczem czerwonym
Paszteciki z ciasta serowego
(wg przepisu BeataSz)
3 komentarze:
mam ochote na te paszteciki, ale prosze czy moglabys podac co to znaczy kostka sera (ile?)? i ile miala Twoja kostka masla? dziekuje za odp :-)
cudawianki dopisałam w przepisie ilości produktów, przepraszam że dopiero odpisuję, ostatnio tyle się działo, że nie miałam nawet czasu napisać komentarza
Jak zrobisz/zrobiłaś te paszteciki to daj znać jak wyszły i smakowały :)
Faktycznie bardzo prosty przepis, a paszteciki rewelacyjne- wlasnie zrobilam. Kolejny raz na Swieta :)
Prześlij komentarz