- Fasolka po bretońsku
- fasola Jaś 500g
- kiełbasa
- kawałek wędzonego boczku
- 2 koncentraty pomidorowe
- 1 duża cebula
- 1 łyżka mąki
- wywar warzywny w kostce
- ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, majeranek, oliwa, przyprawa typu "Ziarenka smaku"
Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia nalać nowej wody, dodać ziele, listek, kawałek boczku, kostkę warzywną, trochę "Ziarenek smaku" i gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, dodać mąkę, sporządzić zasmażkę i dodać do fasolki. Kiełbasę pokroić i dorzucić do fasolki, gotować jeszcze troszkę, a na koniec popieprzyć, dosolić do smaku, dodać majeranek. Podawać z pieczywem lub solo.
Smacznego :)
2 komentarze:
ale nam narobilas smaka! bedzie na pewno i to wkrotce!! :-)
Smacznego :))
Prześlij komentarz