Kategorie

2008-01-14

Schab marchwiowo-pieczarkowy


    Schab marchwiowo-pieczarkowy
    (wg przepisu Anny H)

  • kotlety schabowe lekko tylko rozbite
  • starta marchew
  • pieczarki
  • cebula
  • majonez

    Rozgrzewamy piekarnik do 180. Cebulę z pieczarkami podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety posypujemy solą i pieprzem, kładziemy na nie podsmażone pieczarki z cebulą, na to startą marchew,a na tym wszystkim rozsmarowujemy majonez i to też grubo. Wkładamy do piekarnika w odkrytym naczyniu zaroodpornym i pieczemy aż do zbrązowienia skóki majonezowej ok 30-40 minut.

    Smacznego :)


2 komentarze:

Anonimowy pisze...

hihi, robiłam to w zeszłym tygodniu :) i też zamieściłam na blogu :) http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2008/01/Kotlet-pysznie-otulony.html

Ola pisze...

prawda, że jest pyszny ? :)
A Ty go jeszcze tak ładnie nazwałaś :)
Pozdrawiam!