- 4 kotlety schabowe
- 25 dkg pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz, musztarda, tłuszcz do smażenia
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na patelni, po chwli dodać pokrojone w drobne kawałki piecxarki i dusić aż do odparowania wody. Na koniec doprawić pieczarki solą i pieprzem do smaku. Kotlety schabowe rozbić na cienkie płaty, popieprzyć i posolić i lekko posmarować musztardą z jednej strony. Na każdy kotlet nałożyć 1/4 pieczarek i zwinąć w roladkę, a następnie obwiązać nicią. Smażyć na mocnym ogniu do zrumienienia, potem zalać wodą i dusić na małym ogniu ok 40 min. Sos zagęścić łyżką mąki rozpuszczonej w odrobinie wody.
Smacznego :)
Roladki miały być pierwotnie z farszem pieczarkowo-warzywnym, ale że samych uduszonych pieczarek wyszło sporo roladki zostały nafaszerowane tylko masą pieczarkową i wyszły smakowicie
Roladki schabowe z pieczarkami
4 komentarze:
MniaM!!!!!!! Będą jutro na obiad :), dziękuję!
Dorotko mam nadzieję, że smakowały :)
Pewnie, pyszne są! Dzięki za przepis :)
Kidy zdjąć nitkę? Zastanawiam się, czy wypada podać z nitką...
Prześlij komentarz