Kategorie

2007-11-11

Krupnik

    Krupnik

  • kość mięsna schabowa

  • 4 ziemniaki

  • kawałek selera

  • marchew, pietruszka

  • cebula

  • kasza jęczmienna 100g

  • 0,5 szklanki mleka

  • ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz


  • Ugotować mięsny wywar wraz z cebulą, całą marchewką, kawałkiem selera, pietruszką, liściem laurowym, zielem angielskim. Gdy wszystko będzie miękkie wyjąć kość, a do zupy dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i kaszę oraz wlać mleko. Gotować do miękkości kaszy i ziemniaków. Z kości odzielić mięso i dodać do zupy. Marchewkę pokroić w kosteczkę.

    Smacznego :)


2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Och, piękne to wszystko i pyszne zapewne. Ale ja tam mięsko nie papu;] Może jeszcze coś słodkiego wrzucisz na drugi blożek jako że masz stałą czytelniczkę:) Pozdrawiam ciepło, bo zima, że ho ho.

Ola pisze...

Bardzo mi miło, że mam stałą czytelniczkę :)))

obiecuję, że jeszcze dziś się coś pojawi nowego w słodkościach :)