Kategorie

2013-01-28

Wołowina w sosie musztardowo-cebulowym

    Wolowina w sosie musztardowo-cebulowym

    (wg przepisu natalka1 ze strony http://www.wielkiezarcie.com)

  • kawalek chudej wolowiny 60-70dkg
  • 2 cebule
  • musztarda
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 litra bulionu
  • pieprz, sól
Mięso pokroić na porcje ( można tez piec w calosci, tyle ze dluzej). Posmarować z obu stron musztardą, obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać pokrojoną cebulę, chwilę przesmażyć, zalać bulionem i dusić ok 1,5 godz.(w razie potrzeby podlać jeszcze wodą). Na koniec popieprzyć i ew. dosolić.

Brak komentarzy: