Kategorie

2008-08-30

Łosoś z grilla


    Smaczna i aromatyczna rybka na piątkowy obiadek i nie tylko :)

    Łosoś z grilla
    (wg przepisu Malej_Mi)

    Na 2-3 porcje:
  • łosoś
    Marynata:
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki majeranku roztarego w dłoniach
  • 1/2 łyżki pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte

    Składniki marynaty wymieszać razem, dzwonka łososia opłukać pod wodą i marynować co najmniej 30 min obtoczywszy go dokładnie w marynacie z każdej strony.

    Rybę grillujemy do zrumienienia. Ja z braku możliwości robię to na patelni grillowej, sprawdza się znakomicie.
    Podawać z frytkami, pieczonymi kartofelkami lub bagietką i koniecznie - z surówką.

    Smacznego :)


Brak komentarzy: