Kategorie

2008-11-16

Filet z indyka faszerowany orzechami, rodzynkami i papryką



    I ostatnia propozycja na orzechowy tydzień, tym razem pyszne kotleciki z bakaliowo-paprykowym nadzieniem. Robiłam je już kilkakrotnie i lubię do nich wracać. Podaję z ryżem i buraczkami konserwowanymi.

    Filet z indyka faszerowany

  • kilka kawałków fileta z indyka rozbitych na kotlety
  • garść orzechów włoskich
  • garść rodzynek
  • 1/2 czerwnonej papryki
  • oregano, pieprz, przyprawa do kurczaka
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta

    Rodzynki sparzyć, paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać posiekane orzechy, posypać oregano, popierzyć i wymieszać. Filety oprószyć przyprawą do drobiu, na każdy kotlet nałożyć farsz i złożyć w kopertę. Panierować w mące, jajku i bułce tartej, usmażyć na rumiano.

    Smacznego :)




4 komentarze:

Majana pisze...

Mniam, Alexandro, ale kusisz! :) Wygląda przepysznie! :)

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

jak się składa w kopertę?

Ola pisze...

rogi rozbitego kotleta składamy do środka tak aby się spotkały - no generalnie tak jak wygląda lewa strona koperty :)
Pozdrawiam!

Agata Chmielewska (Kurczak) pisze...

dziękuje :)