Kategorie

2007-10-27

Fasolka po bretońsku

    Fasolka po bretońsku

  • fasola Jaś 500g

  • kiełbasa

  • kawałek wędzonego boczku

  • 2 koncentraty pomidorowe

  • 1 duża cebula

  • 1 łyżka mąki

  • wywar warzywny w kostce

  • ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, majeranek, oliwa, przyprawa typu "Ziarenka smaku"


  • Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia nalać nowej wody, dodać ziele, listek, kawałek boczku, kostkę warzywną, trochę "Ziarenek smaku" i gotować do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, dodać mąkę, sporządzić zasmażkę i dodać do fasolki. Kiełbasę pokroić i dorzucić do fasolki, gotować jeszcze troszkę, a na koniec popieprzyć, dosolić do smaku, dodać majeranek. Podawać z pieczywem lub solo.

    Smacznego :)


2 komentarze:

Anonimowy pisze...

ale nam narobilas smaka! bedzie na pewno i to wkrotce!! :-)

Ola pisze...

Smacznego :))