Kategorie

2008-08-25

Roladki schabowe z pieczarkami


    Roladki miały być pierwotnie z farszem pieczarkowo-warzywnym, ale że samych uduszonych pieczarek wyszło sporo roladki zostały nafaszerowane tylko masą pieczarkową i wyszły smakowicie

    Roladki schabowe z pieczarkami

  • 4 kotlety schabowe
  • 25 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, musztarda, tłuszcz do smażenia

    Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na patelni, po chwli dodać pokrojone w drobne kawałki piecxarki i dusić aż do odparowania wody. Na koniec doprawić pieczarki solą i pieprzem do smaku. Kotlety schabowe rozbić na cienkie płaty, popieprzyć i posolić i lekko posmarować musztardą z jednej strony. Na każdy kotlet nałożyć 1/4 pieczarek i zwinąć w roladkę, a następnie obwiązać nicią. Smażyć na mocnym ogniu do zrumienienia, potem zalać wodą i dusić na małym ogniu ok 40 min. Sos zagęścić łyżką mąki rozpuszczonej w odrobinie wody.

    Smacznego :)




4 komentarze:

Dorota Swiatkowska pisze...

MniaM!!!!!!! Będą jutro na obiad :), dziękuję!

Ola pisze...

Dorotko mam nadzieję, że smakowały :)

Dorota Swiatkowska pisze...

Pewnie, pyszne są! Dzięki za przepis :)

izaka pisze...

Kidy zdjąć nitkę? Zastanawiam się, czy wypada podać z nitką...