Kategorie

2007-08-26

Papryczki faszerowane mięsem i ryżem

    Moja specjalność z czasów panieńskich ;-)

    Papryczki faszerowane mięsem i ryżem

  • 1 paczka ryżu

  • mięso mielone z indyka 400g

  • 5 średnich papryk lub 4 większe

  • 1 cebula

  • 1 koncentrat pomidorowy

  • 1 łyżka margaryny

  • 1 płaska łyżka mąki

  • sól, pieprz


  • Ryż ugotować, cebulę drobno pokroić i wymieszać z mięsem, posolić, popieprzyć.
    Papryki wydrążyć i wyfilować nadzieniem.
    Rozpuścić tłuszcz, dodać mąkę, mieszać jakiś czas zasmażkę aż się zapieni, dodać koncentrat, ok 1,5 szklanki wody, sól, pieprz i wymieszać.
    Włożyć papryki do sosu i gotować ok 1h.

    Smacznego :)


2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Oj chyba sie skuszę...pytanie tylko( głupie, ale nie jestem biegła w sztuce gotowania): gotowac pod przykryciem czy nie? Pozdrawiam :)

Ola pisze...

Lepiej pod przykryciem - wtedy mniej sosu wyparuje :)
aaa i papryczki przewracać co jakiś czas żeby się równomiernie ugotowały.
Polecam i również pozdrawiam :)