- Moja specjalność z czasów panieńskich ;-)
- 1 paczka ryżu
- mięso mielone z indyka 400g
- 5 średnich papryk lub 4 większe
- 1 cebula
- 1 koncentrat pomidorowy
- 1 łyżka margaryny
- 1 płaska łyżka mąki
- sól, pieprz
Papryczki faszerowane mięsem i ryżem
Ryż ugotować, cebulę drobno pokroić i wymieszać z mięsem, posolić, popieprzyć.
Papryki wydrążyć i wyfilować nadzieniem.
Rozpuścić tłuszcz, dodać mąkę, mieszać jakiś czas zasmażkę aż się zapieni, dodać koncentrat, ok 1,5 szklanki wody, sól, pieprz i wymieszać.
Włożyć papryki do sosu i gotować ok 1h.
Smacznego :)
2 komentarze:
Oj chyba sie skuszę...pytanie tylko( głupie, ale nie jestem biegła w sztuce gotowania): gotowac pod przykryciem czy nie? Pozdrawiam :)
Lepiej pod przykryciem - wtedy mniej sosu wyparuje :)
aaa i papryczki przewracać co jakiś czas żeby się równomiernie ugotowały.
Polecam i również pozdrawiam :)
Prześlij komentarz