Kategorie

2007-10-03

Buraczki zasmażane

    Buraczki zasmażane

  • 1 kg buraków

  • 1 szklanka mleka

  • 1 łyżka masła

  • 2 łyżeczki mąki pszennej

  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny lub kwasek cytrynowy

  • sól, pieprz


  • Buraki umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce z małymi otworami.
    Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko i stale mieszając, doprowadzić do wrzenia.
    Włożyć buraczki, wymieszać, chwilę dusić i odstawić.
    Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

    Smacznego :)


2 komentarze:

Anonimowy pisze...

mniamu

Anonimowy pisze...

mniam...., mniaaaaammmmm :-)