Kategorie

2007-05-16

Zupa bagienna


    Zupa bagienna
    (wg przepisu Nigelli Lawson)

  • 3 szklanki groszku mrożonego

  • gałązka cebulki dymki

  • kulka sera mozarella (ok 120g)


  • Zalać groszek 3 szklankami bulionu,dodać cebulkę dymkę (jedną gałązkę - w całości). Pogotować do miękkości groszku. Do miksera należy wrzucić pokrojoną kulkę mozarelli i na to wlać gorącą wodę z groszkiem (ale bez dymki - ją należy wyciągnąć) i zmiksować. Przyprawić według uznania.

    Smacznego :)


2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Wyśmienita również w wersji z marchewką młodą, bo tylko taką mrożonkę dostałam ;) Gotowanie z tą stroną jest takie przyjemne :)

Ola pisze...

Hmm dobry pomysł też na zupę marchewkową :)